Středomořský rajčatový salát
Recepty, SalátySuroviny
- Libovolné množství surovin podle počtu osob
- rajčata
- kuřecí řízky
- mořský koktejl:
- kalamáry
- mušle
- krevety
- chobotnice
- cibule nebo jarní cibulky
- černé olivy
- čerstvá bazalka i sušená bazalka
- olivový olej
- bílý vinný ocet nebo citron
- špetka cukru
- sůl
- pepř
Postup Středomořský rajčatový salát
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky.
Opečeme na olivovém oleji.
Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty.
Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout.
Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme.
Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit.
Já jsem si k tomu ještě opekla sýr feta a toasty.