Středomořský rajčatový salát

Recepty, Saláty

Suroviny

Libovolné množství surovin podle počtu osob
rajčata
kuřecí řízky
mořský koktejl:
kalamáry
mušle
krevety
chobotnice
cibule nebo jarní cibulky
černé olivy
čerstvá bazalka i sušená bazalka
olivový olej
bílý vinný ocet nebo citron
špetka cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky.

  2. Opečeme na olivovém oleji.

  3. Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3 minuty.

  4. Taktéž vyjmeme a necháme spolu s masem vychladnout.

  5. Mezitím pokrájíme rajčata, olivy, cibuli, posekáme bazalku a vše smícháme. Zakápneme octem nebo citronem, osolíme, opepříme.

  6. Přidáme maso a mořské plody, promícháme, dochutíme a necháme v lednici vychladit.

  7. Já jsem si k tomu ještě opekla sýr feta a toasty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!