Lotus cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3x balení Lotus sušenek (250 g)
- kousek másla (cca 80 g)
- 4 PL moučkového cukru
- malé balení piškotů
- ananas nebo jiné ovoce dle vlastních preferencí
- 2 smetany ke šlehání (33%)
- 1 zakysaná smetana
- 1 mascarpone (250 g)
Postup Lotus cheesecake
Postup přípravy receptu
-
V mísce jsem rozbila cca půl - 1 balení Lotus sušenek (podle toho, jak velkou máte formu a jak vysoký chcete základ), máslo jsem pomalu rozpustila v hrnci a vlila ho do sušenek.. Po promíchání jsem je upěchovala ve formě a nechala ztuhnout v ledničce.
Mezitím můžeme vyšlehat mixérem nebo robotem 2 smetany ke šlehání do tuha. Poté přidáme zakysanou smetanu, mascarpone a mletý cukr.
Na korpus jsem nanesla vrstvu krému, pak jsem naskládala vrstvu kulatých malých piškotů, polila jsem je šťávou z ananasu a naskládala kousky kompotovaného ananasu (ovoce si zvolte dle vlastního výběru). Poté jsem zatřela vrstvou krému. Pak jsem skládala celé sušenky jako další patro a opět vrstva krému, ovoce, sušenky, krém. Nahoru jsem natřela krém, posypala kousky nadrcených sušenek + ozdobila celými a posypala kousky bílé čokolády.
Necháme do dalšího dne ztuhnout v ledničce.