Květák zapékaný s paprikou a Nivou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 lžičky sušené bazalky
100-150 g Nivy
3 vejce
paprika čerstvá červená
paprika čerstvá žlutá
paprika čerstvá zelená
1 lžička sušené petrželky
1 květák
2 kelímky smetany na vaření
1 pórek (může být i jarní cibulka)
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky a dôkladne umyjeme. V osolenej vode uvaríme karfiol do polomäkka. Potom scedíme.

  2. Pórik očistíme a nakrájame nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme stopky a semienok, nakrájame na prúžky a v miske premiešame s pórkom a karfiolom.

  3. Nivu nastrúhame. Vajcia rozšľaháme so smotanou a dochutíme korením, bazalkou a petržlenom. Pripravíme si väčšiu sklenenú zapekaciu misu.

  4. Do misy vsypeme všetku zeleninu, zasypeme Nivou a zľahka premiešame. Zalejeme ochutenými vajcami a dáme piecť asi 30 minút pri 175°C, kým nie je povrch zlatavý.

  5. Podávame nakrájaný na porcie ako ľahký hlavný chod. Doplníme tatarskou omáčkou a podľa chuti aj kyslou uhorkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!