Květák zapékaný s paprikou a Nivou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 100-150 g Nivy
- 3 vejce
- paprika čerstvá červená
- paprika čerstvá žlutá
- paprika čerstvá zelená
- 1 lžička sušené petrželky
- 1 květák
- 2 kelímky smetany na vaření
- 1 pórek (může být i jarní cibulka)
- pepř
Postup Květák zapékaný s paprikou a Nivou
Postup přípravy receptu
-
Karfiol očistíme, rozdelíme na ružičky a dôkladne umyjeme. V osolenej vode uvaríme karfiol do polomäkka. Potom scedíme.
Pórik očistíme a nakrájame nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme stopky a semienok, nakrájame na prúžky a v miske premiešame s pórkom a karfiolom.
Nivu nastrúhame. Vajcia rozšľaháme so smotanou a dochutíme korením, bazalkou a petržlenom. Pripravíme si väčšiu sklenenú zapekaciu misu.
Do misy vsypeme všetku zeleninu, zasypeme Nivou a zľahka premiešame. Zalejeme ochutenými vajcami a dáme piecť asi 30 minút pri 175°C, kým nie je povrch zlatavý.
Podávame nakrájaný na porcie ako ľahký hlavný chod. Doplníme tatarskou omáčkou a podľa chuti aj kyslou uhorkou.