Vepřové česnekově nakládané koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
14-16 stroužků česneku
2-3 větší cibule
2 PL oleje
kmín
3 KL soli
2 KL vegety

Postup přípravy receptu

  1. Koleno očistíme a omyjeme, poté nařízneme a natřeme česnekovou pastou (prolisujeme stroužky česneku, smícháme se solí a vegetou, přidáme olej), dáme do lednice do druhého dne naležet.

  2. Nakrájíme na větší kousky cibuli (plátky / kostky), dáme do pekáče, posypeme kmínem, na to položíme naložené koleno kůží dolů, též posypeme kmínem, podlejeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180- 200°C (záleží na troubě a velikosti kolena) cca 1hodinu.

  3. Po hodině koleno otočíme kůží nahoru, kdo má rád může si ještě drobátko posypat kmínem, a pečeme další hodinku. Kdo rád kůžičku křupavou, může cca 15minut před dopečením oddělat poklop a dopéct koleno dokřupava. Příloha může být brambory, bramborová kaše, čerstvý chléb nebo cokoliv kdo jak má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!