Dlouho pečená plec na tymiánu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Suroviny pro 4 osoby:
- 800 g vepřové plece vcelku
- 600 g cukety
- 2 velké cibule
- 4 stroužky česneku
- velká hrst čerstvého tymiánu
- kmín
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup Dlouho pečená plec na tymiánu
Postup přípravy receptu
-
Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku.
Druhý den si předehřejeme troubu na 150 stupňů, maso pokryjeme kolečky cibule a asi čtvrtinou připravené cukety – během pečení se zcela rozvaří a vytvoří nám výbornou hustou omáčku.
Zbytek cuket si nakrájíme a prosolíme – později je použijeme jako přílohu k masu.
Plec vložíme do vyhřáté trouby a necháme tři hodiny péct. Po 3 hodinách přisypeme k masu nakrájenou cuketu a pečeme ještě půl hodiny. Poté vypneme, ale jídlo necháme ještě uvnitř dojít – klidně další dvě hodinky, aby se masíčko rozpadalo:-)