Dlouho pečená plec na tymiánu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Suroviny pro 4 osoby:
800 g vepřové plece vcelku
600 g cukety
2 velké cibule
4 stroužky česneku
velká hrst čerstvého tymiánu
kmín
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku.

  2. Druhý den si předehřejeme troubu na 150 stupňů, maso pokryjeme kolečky cibule a asi čtvrtinou připravené cukety – během pečení se zcela rozvaří a vytvoří nám výbornou hustou omáčku.

  3. Zbytek cuket si nakrájíme a prosolíme – později je použijeme jako přílohu k masu.

  4. Plec vložíme do vyhřáté trouby a necháme tři hodiny péct. Po 3 hodinách přisypeme k masu nakrájenou cuketu a pečeme ještě půl hodiny. Poté vypneme, ale jídlo necháme ještě uvnitř dojít – klidně další dvě hodinky, aby se masíčko rozpadalo:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!