Fazolová polévka na kyselo

Recepty, Polévky

Suroviny

2 konzervy sterilované fazolí ve slaném nálevu
2 kyselé smetany
6 větších brambor
2 zeleninové bujóny
4 stroužky česneku
sádlo nebo olej
mouka
mléko
voda
sůl
cukr
ocet
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť.

  2. Keď polievka začne vrieť, pridáme oba bujóny a na miernom ohni varíme.

  3. Keď sú zemiaky uvarené, spravíme z masti, alebo oleja zasmažku. Keď múka v zásmažke začne tmavnúť, pridáme do nej nastrúhaný cesnak a smažíme do tmava. Zalejeme studenou vodou a pridáme do polievky.

  4. Obe kyslé smotany dáme do nádoby, zriedime mliekom, pridáme múku a rozmiešame. Pomaly prilievame do polievky za stáleho miešania.

  5. Pridáme fazule a necháme zovrieť. Necháme chvíľu prevrieť na miernom ohni a odstavíme.

  6. Dochutíme cukrom, octom a prípadne dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!