Fazolová polévka na kyselo
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 konzervy sterilované fazolí ve slaném nálevu
- 2 kyselé smetany
- 6 větších brambor
- 2 zeleninové bujóny
- 4 stroužky česneku
- sádlo nebo olej
- mouka
- mléko
- voda
- sůl
- cukr
- ocet
- bobkový list
Postup Fazolová polévka na kyselo
Postup přípravy receptu
-
Do vody nalejeme nálev z oboch konzerv, pridáme pokrájané zemiaky, posolíme, pridáme 3-4 lístky bobkového listu a necháme zovrieť.
Keď polievka začne vrieť, pridáme oba bujóny a na miernom ohni varíme.
Keď sú zemiaky uvarené, spravíme z masti, alebo oleja zasmažku. Keď múka v zásmažke začne tmavnúť, pridáme do nej nastrúhaný cesnak a smažíme do tmava. Zalejeme studenou vodou a pridáme do polievky.
Obe kyslé smotany dáme do nádoby, zriedime mliekom, pridáme múku a rozmiešame. Pomaly prilievame do polievky za stáleho miešania.
Pridáme fazule a necháme zovrieť. Necháme chvíľu prevrieť na miernom ohni a odstavíme.
Dochutíme cukrom, octom a prípadne dosolíme.