Uzená česnečka s červenou čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g uzeného vařeného masa
cca 1 l uzeného vývaru
70 g mrkve
70 g řapíkatého celeru
140 g brambor
100 g červené čočky
česnek dle chuti, ostrosti
sůl
pepř mletý
celerová nebo petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.

  2. Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a zhruba dva, tři stroužky česneku. Přivedeme k varu, jen krátce povaříme, přisypeme čočku a dále vaříme do změknutí čočky a zeleniny, asi tak 10 minut. Přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso.

  3. Polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme ještě trochu česneku dle chuti, protože varem se jeho chuť zjemnila, vmícháme jemně nasekanou nať a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!