Uzená česnečka s červenou čočkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g uzeného vařeného masa
- cca 1 l uzeného vývaru
- 70 g mrkve
- 70 g řapíkatého celeru
- 140 g brambor
- 100 g červené čočky
- česnek dle chuti, ostrosti
- sůl
- pepř mletý
- celerová nebo petrželová nať
Postup Uzená česnečka s červenou čočkou
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.
Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a zhruba dva, tři stroužky česneku. Přivedeme k varu, jen krátce povaříme, přisypeme čočku a dále vaříme do změknutí čočky a zeleniny, asi tak 10 minut. Přisypeme na kostičky pokrájené uzené maso.
Polévku dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme ještě trochu česneku dle chuti, protože varem se jeho chuť zjemnila, vmícháme jemně nasekanou nať a můžeme podávat.