Pečená jablka

Recepty, Moučníky

Suroviny

Ingredience
šlehačka na dozdobení
med 4 lžičky
máslo 50 g
Mandle Loupané 10 dkg
skořice 1 lžička
hřebíček mletý 1 lžička
rozinky 10 dkg
jablka 4

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a zbavíme jádřince dáme do zapékací formy do důlku v jablku místo jádřince naplníme rozinkami a špetkou koření hřebíčku a skořice, také trochou mandlí, co se vejde. Může i přesahovat:-). Mandle můžeme poházet i po pekáčku. Na vrch každého jablka kápneme med cca kávovou lžičku a ukrojíme plátek másla, vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 15 min.

  2. Na talířek dáme jablko s náplní zalijeme sosíkem a dozdobíme šlehačkou nejlépe domácí. Ušleháme 30% šlehačku +vanilkový cukr a cukr krupice 2 PL a šleháme do tuha.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!