Mátová zmrzlina

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
150 g cukru
500 ml smetany
špetka soli
80 g čerstvé máty
5 žloutků

Postup přípravy receptu

  1. Zahřejeme mléko, cukr, 250 ml šlehačky a sůl. Až bude teplé přidáme mátové lístky. Počkáme až máta pustí barvu a pak odstavíme na 1 hodinu. Po hodině vyndáme lístky a pořádně je vymačkáme.

  2. Do směsi přidáme zbytek smetany a ještě jednou ohřejeme. V hrnci rozmícháme žloutky a pomalu za stálého míchání přidáváme ohřátou mátovou směs.

  3. Připravíme si jiný hrnec s vodou (na vodní lázeň) a vodu uvaříme, když začne vřít dáme do vody druhý hrnec s mátovou směsí, zmírníme teplotu a mícháme neustále do té doby, než nám přijde, že směs začíná houstnout (cca 5 minut).

  4. Po zhoustnutí dáme hrnec s mátovou směsí do ledové lázně a opět mícháme dokud směs nebude studená. Směs dáme do lednice vychladit a poté můžeme dát do zmrzlinovače.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!