Koláč z pečené zeleniny
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 vejce
- 75g sýru Philadelphia
- 1 lilek
- 2 menší cukety
- celá hlava česneku
- hrst baby brambor
- hrst cherry rajčat
- čerstvý tymián
- sůl
- křehké těsto
- různé sýry
- olej
Postup Koláč z pečené zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Cukety a lilek omyjeme, pokrájíme na menší kousky a posypeme solí. Necháme alespoň 15 minut vypotit“.
Poté scedíme, osušíme, dáme na plech vyložený pečícím papírem, přidáme na plátky pokrájené brambory, rajčata, přepůlenou neoloupanou hlavu česneku, snítky čerstvého tymiánu a pokapeme olejem. Promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 220°C a necháme dokud nejsou brambory měkké.
Poté odstraníme slupky z česneku (jde to velmi snadno) a necháme vychladit. Křehké těsto vyválíme, přendáme do formy a dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 10 minut. Poté vyndáme a necháme také vychladit.
V míse smícháme vejce se sýrem Philadelphia a různými sýry strouhanými nahrubo. Vmícháme vychladlou zeleninu a všechnu směs nalijeme na předpečené těsto.
Dáme do trouby zapéct při 200°C dozlatova. Podáváme teplé, ale může být i studené.