Veka v česnekovém vajíčku se šunkou a sýrem
Recepty, OstatníSuroviny
- 4 vejce
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- 50-70 g šunky nebo jiného salámu
- 50-70 g tvrdého sýru (dala jsem uzený)
- lžička hořčice
- 1-2 lžičky strouhanky
- 1/2 lžičky mleté papriky
- sůl
- pepř
- bylinky podle chuti (dala jsem sušenou petržel)
- plátky veky
- olej na smažení
Postup Veka v česnekovém vajíčku se šunkou a sýrem
Postup přípravy receptu
-
Šunku nakrájíme na malinké kousíčky a sýr nastrouháme na hrubo. Rozšleháme vejce a přidáme všechny suroviny. Směs by měla mít lehce hustší konzistenci, aby na vece držela.
Rozehřejeme olej a plátky veky namáčíme do vaječné směsi. Ihned vkládáme do horkého oleje a smažíme poměrně zprudka do zlatova z obou stran.
Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme teplé a obložené různou zeleninou. Množství surovin je orientační.