Veka v česnekovém vajíčku se šunkou a sýrem

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 vejce
1-2 stroužky utřeného česneku
50-70 g šunky nebo jiného salámu
50-70 g tvrdého sýru (dala jsem uzený)
lžička hořčice
1-2 lžičky strouhanky
1/2 lžičky mleté papriky
sůl
pepř
bylinky podle chuti (dala jsem sušenou petržel)
plátky veky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Šunku nakrájíme na malinké kousíčky a sýr nastrouháme na hrubo. Rozšleháme vejce a přidáme všechny suroviny. Směs by měla mít lehce hustší konzistenci, aby na vece držela.

  2. Rozehřejeme olej a plátky veky namáčíme do vaječné směsi. Ihned vkládáme do horkého oleje a smažíme poměrně zprudka do zlatova z obou stran.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme teplé a obložené různou zeleninou. Množství surovin je orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!