Čínoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 lžíce arašídového oleje nebo sezamového oleje
- 2 lžíce arašídů
- 1/2 pórku
- 1/4 hlávky bílého zelí
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 hrnek rýže
- 1,5 hrnku vody
- sůl
Postup Čínoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme, jak jsme zvyklí. Já obvykle propláchnutou rýži zaliji 1,5 násobkem vody, osolím, přivedu k varu, stáhnu plotýnku na nejnižší stupeň a pod pokličkou dusím 15 minut.
V hlubším hrnci rozpálíme olej a krátce na něm osmažíme arašídy. Přidáme na nudličky nakrájený pórek a asi 3 minuty opékáme.
Poté přidáme nastrouhaný zázvor a drobně nakrájené zelí, podlijeme několika lžícemi vody a sojovou omáčkou a pod pokličkou dusíme 10-15 minut (záleží, jak má kdo rád zelí křupavé).
Poté vmícháme uvařenou rýži, dochutíme sojovou omáčkou nebo solí a necháme 5 minut pod pokličkou dojít, aby se propojily chutě. Poté ihned servírujeme, nejlépe ozdobené čerstvým pórkem a sekanými arašídy.