Medové koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 velké vepřové koleno
1 větší cibule
2 malé mrkve
1 menší petržel
kousek celeru
sůl
2-3 bobkové listy
1 kávová lžička celého pepře
1 kávová lžička jalovce
1 kávová lžička hořčičného semínka
2 stroužky česneku
5 lžic olivového oleje
1 lžíce kmínu
500 ml světlého piva
asi 2 lžíce medu

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky.

  2. Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou zeleninu a koření. Přidejte vepřové koleno a vše na mírném ohni nechte vařit asi 60 minut.

  3. Česnek oloupejte, utřete se solí a vmíchejte je do oleje. Předvařené koleno vyjměte z hrnce a osušte. Vložte do pekáčku, potřete ochuceným olejem, posypejte kmínem a podlijte trochou piva. V troubě nechte při 190 °C péct. Koleno průběžně přelévejte výpečkem a podlévejte pivem. Med rozmícháme s troškou piva. Když je koleno měkké potřeme je medovou pastou a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!