Medové koleno
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 velké vepřové koleno
- 1 větší cibule
- 2 malé mrkve
- 1 menší petržel
- kousek celeru
- sůl
- 2-3 bobkové listy
- 1 kávová lžička celého pepře
- 1 kávová lžička jalovce
- 1 kávová lžička hořčičného semínka
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžíce kmínu
- 500 ml světlého piva
- asi 2 lžíce medu
Postup Medové koleno
Postup přípravy receptu
-
Vepřové koleno očistěte. Cibuli oloupejte a překrojte na poloviny. Kořenovou zeleninu nakrájejte na větší kousky.
Do vroucí osolené vody vložte pokrájenou zeleninu a koření. Přidejte vepřové koleno a vše na mírném ohni nechte vařit asi 60 minut.
Česnek oloupejte, utřete se solí a vmíchejte je do oleje. Předvařené koleno vyjměte z hrnce a osušte. Vložte do pekáčku, potřete ochuceným olejem, posypejte kmínem a podlijte trochou piva. V troubě nechte při 190 °C péct. Koleno průběžně přelévejte výpečkem a podlévejte pivem. Med rozmícháme s troškou piva. Když je koleno měkké potřeme je medovou pastou a dopečeme dozlatova. Maso podáváme s chlebem.