Kapr po břeclavsku
Recepty, RybySuroviny
- kapr
- mléko
- sůl
- 15 dkg másla
- 1 citron
- 1-2 velké stroužky česneku
- asi 6 dkg hladké mouky
- 1 lžíce mleté papriky
- špetka drceného kmínu
- 5 lžic grilovacího koření
Postup Kapr po břeclavsku
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme a na noc naložíme do mléka. Druhý den porce kapra omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.
Mezitím si smícháme mouku, papriku, drcený kmín, grilovací koření a kapříka v tomto obalíme. Na pánvi si rozehřejeme 2/3 másla a na něm z obou stran opečeme porce kapra. Pečeme pomalu pod pokličkou.
Opečeného kapra vyjmeme a do pánve dáme zbylé máslo, na kterém lehce osmahneme jemně nasekaný česnek. Na talíři porce kapra přeléváme máslem s česnekem. Jako příloha je dobrá bramborová kaše, šťouchané brambory nebo bramborový salát.