Krůtí maso v zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího stehna bez kůže a kosti
- 2 PL škrobové moučky
- 1 PL sojové omáčky
- 1 chilli papričku nakrájenou na malé kousky
- koření Zlaté kuře
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 červené papriky (nakrájené na kousky)
- 1/2 zelené papriky (nakrájené na kousky)
- 1/2 žluté papriky (nakrájené na kousky)
- 2 řapíky řapíkatého celeru (nakrájeného na kousky)
- 1 větší cibule (nakrájená na větší kousky)
- 3 stroužky česneku (nakrájený na plátky)
- trochu cukety
- trochu zázvoru
- sůl
- trochu drůbežího vývaru
Postup Krůtí maso v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme olej, sůl, koření, chilli papričku, škrobovou moučku promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet.
Rozehřejeme pánev uleželé maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo, podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple.
Do pánve s výpekem dáme všechnu zeleninu a restujeme asi 7 min. Zelenina musí zůstat pěkně křupavá.
Vrátíme maso promícháme se zeleninou a ještě asi 2 min. restujeme. Přílohu si zvolte sami, u nás nudle.