Krůtí maso v zelenině

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g krůtího stehna bez kůže a kosti
2 PL škrobové moučky
1 PL sojové omáčky
1 chilli papričku nakrájenou na malé kousky
koření Zlaté kuře
2 PL olivového oleje
1/2 červené papriky (nakrájené na kousky)
1/2 zelené papriky (nakrájené na kousky)
1/2 žluté papriky (nakrájené na kousky)
2 řapíky řapíkatého celeru (nakrájeného na kousky)
1 větší cibule (nakrájená na větší kousky)
3 stroužky česneku (nakrájený na plátky)
trochu cukety
trochu zázvoru
sůl
trochu drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky. Dáme do misky, přidáme olej, sůl, koření, chilli papričku, škrobovou moučku promícháme a necháme v chladu 1-2 hodiny uležet.

  2. Rozehřejeme pánev uleželé maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se nám zatáhlo, podlijeme vývarem a dusíme dokud není maso měkké. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple.

  3. Do pánve s výpekem dáme všechnu zeleninu a restujeme asi 7 min. Zelenina musí zůstat pěkně křupavá.

  4. Vrátíme maso promícháme se zeleninou a ještě asi 2 min. restujeme. Přílohu si zvolte sami, u nás nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!