Taštičky na indický způsob

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
1 KL soli
1 KL cukru
1 kostka droždí
1/4 l vlažného mléka
3 PL oleje
Náplň:
500 g mletého masa
2 střední cibule
2 PL oleje
1/2 balíčku zeleninové směsi hrášek s mrkví (měla jsem mrazenou)
1 KL sušeného česneku
1 KL koření garam masala
1/2 KL mletého zázvoru
1 PL žluté kari pasty
chilli vločky - kdo chce pálivé
sůl
čerstvý koriandr (nať)
1 hrnek oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme směs na plnění taštiček. Do pánve dáme olej, v něm necháme rozvonět kari pastu, přidáme nakrájenou cibulku a osmahneme do sklovita.

  2. Přidáme maso, osmažíme, osolíme, nasypeme všechno koření, kromě natě koriandru a chvíli opékáme. Nakonec vmícháme zeleninu a prohřejeme (hrášek se nesmí rozpadat). Necháme vychladnout.

  3. Připravíme kynuté těsto - do mísy vsypeme mouku, osolíme, promícháme, přilijeme vlažné mléko, rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme 5 minut vzejít. Pak přilijeme olej a vypracujeme těsto. Necháme asi 45 minut kynout na teplém místě - mezitím nám chladne směs.

  4. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme kolečka, která plníme vychladlou náplní. Do každé taštičky k náplni dáme kousek čerstvé natě koriandru. Nejlépe se pracuje s tvořítkem, ale můžeme kolečka jen přehnout a kraje přimáčknout vidličkou.

  5. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podáváme teplé i studené, můžeme přidat nějaký oblíbený dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!