Uzenářská krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 libovější plátky krkovičky bez kosti
- sůl
- pepř mletý nebo jiné námi oblíbené koření
- 30 g uzeného špeku
- 100 g anglické nebo moravské slaniny
- 100 g kvalitního špekáčku
- 2 stroužky česneku
- 1 větší cibule
Postup Uzenářská krkovička
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vytřeme špekem, který pak pokrájíme nadrobno. Do misky vložíme osolené a opepřené plátky krkovice (není nutné naklepávat!). Na plátky krkovice nasypeme nasekaný česnek a špek, plátky nebo klínky cibule, na nudličky či kostky pokrájenou slaninu a pokrájený špekáček. Misku zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 40 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy. Podlévat, pokud máme menší zapékací misku není nutné.
Podáváme s bramborem, bramborovou nebo nastavovanou kaší...