Katův šleh a bramboráčky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové kýty
1 červená cibule
svazek naťové cibulky (pouze bílá část)
1 červená paprika čerstvá
1 feferonka
300 g sterilovaného leča
1 kyselá okurka
2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz)
4 lžíce kvalitního kečupu
sůl
pepř
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
tuk do pánve
Na bramboráčky:
2 velké brambory
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce sušené majoránky
sůl
pepř
4-5 lžic strouhanky
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.

  3. V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut.

  4. Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.

  5. Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!