Katův šleh a bramboráčky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 1 červená cibule
- svazek naťové cibulky (pouze bílá část)
- 1 červená paprika čerstvá
- 1 feferonka
- 300 g sterilovaného leča
- 1 kyselá okurka
- 2 lžíce worcesterské omáčky (Heinz)
- 4 lžíce kvalitního kečupu
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- tuk do pánve
- Na bramboráčky:
- 2 velké brambory
- 3 stroužky česneku
- 2 vejce
- 1 lžíce sušené majoránky
- sůl
- pepř
- 4-5 lžic strouhanky
- tuk na smažení
Postup Katův šleh a bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme worcesterskou omáčkou, přidáme olej. Nemáme-li čerstvou feferonku, přidáme sušené chilli papričky (množství dle chuti). Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat.
Oloupanou cibuli nakrájíme na céčka. Papriku zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Feferonku zbavíme jader a žeber a nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.
V pánvi (ideálně ve woku) si rozpálíme tuk (sádlo nebo olej), přidáme naložené masové nudličky a zprudka restujeme cca 5 minut.
Přidáme cibuli, feferonku, na plátky nakrájený česnek a papriku a znovu 5 minut restujeme a mícháme. Poté přidáme lečo, kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme event. solí.
Jednu bramboru nastrouháme nahrubo, druhou na jemno. Přidáme všechny ingredience a promícháme. Na rozpáleném tuku (sádlo, olej) smažíme z obou stran dozlatova.