Jogurtové muffiny s borůvkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g celozrnné hladké špaldové mouky
100 g moučkového cukru (v ideálním případě si koupíte přírodní třtinový cukr a nasekáte si ho na jemno), pokud máte sladší ovoce, stačilo by i méně
250 g bílého jogurtu (používám valašský jogurt s 3,5% tuku)
1 vrchovatá ČL prášku do pečiva bez fosfátů (např. značka Alnatura z DM)
100 g borůvek

Postup přípravy receptu

  1. Jogurt necháme ohřát na pokojovou teplotu. Borůvky opláchneme a necháme uschnout.

  2. Mouku, cukr a prášek do pečiva prosíjeme do mísy. Smícháme s jogurtem a nakonec opatrně vmícháme i borůvky. Vzniklým těstem plníme muffinové formičky asi do 2/3. Pokud nemáme papírové nebo silikonové formičky ale používáme muffinový plech, předem ho vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby šly muffiny lépe vyklopit.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffiny pečeme asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!