Jogurtové muffiny s borůvkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g celozrnné hladké špaldové mouky
- 100 g moučkového cukru (v ideálním případě si koupíte přírodní třtinový cukr a nasekáte si ho na jemno), pokud máte sladší ovoce, stačilo by i méně
- 250 g bílého jogurtu (používám valašský jogurt s 3,5% tuku)
- 1 vrchovatá ČL prášku do pečiva bez fosfátů (např. značka Alnatura z DM)
- 100 g borůvek
Postup Jogurtové muffiny s borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Jogurt necháme ohřát na pokojovou teplotu. Borůvky opláchneme a necháme uschnout.
Mouku, cukr a prášek do pečiva prosíjeme do mísy. Smícháme s jogurtem a nakonec opatrně vmícháme i borůvky. Vzniklým těstem plníme muffinové formičky asi do 2/3. Pokud nemáme papírové nebo silikonové formičky ale používáme muffinový plech, předem ho vymažeme máslem a vysypeme moukou, aby šly muffiny lépe vyklopit.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Muffiny pečeme asi 30 minut.