Zelníky s olomouckými tvarůžky a anglickou slaninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g kysaného zelí
125 g olomouckých tvarůžků
175 g hladké mouky
2 lžičky uzené papriky
3 lžičky česnekové pasty ve 30% soli
1 vejce
50 ml mléka
2 lžičky majoránky
1 lžička pepře
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelí prsty dobře v misce rozdělíme, pokud jsou větší kousky, je dobré zelí překrájet.

  2. Nakrájíme anglickou slaninu a olomoucké tvarůžky na drobné kousky.

  3. Do zelí přidáme hladkou mouku, rozklepneme vejce, přidáme uzenou papriku, česnekovou pastu a slaninu s tvarůžky. Všechno dobře promícháme, třeba rukama nebo robotem. Přilijeme mléko a zapracujeme do těsta.

  4. Přidáme majoránku a opepříme. Můžete osolit, ale v česnekové pastě sůl je a to mi stačí. Vše dobře promícháme.

  5. Do lívanečníku dáme kousky sádla, rozpálíme a pak nalijeme část těsta. Smažíme na středním plameni, asi 4 minuty. Pak obrátíme a smažíme další 4 minuty.

  6. Podáváme s dipem, čatní nebo i marmeládou, podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!