Zelníky s kuřecím masem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 150-200 g vymačkaného kysaného zelí
- 1 větší brambor
- cca 150 g kuřecího masa (měla jsem stehenní)
- 2 vejce
- 4-5 lžic mléka
- 4-5 lžic hladké mouky (nevrchovaté)
- lžička sušeného česneku
- kmín
- pepř
- sůl
- olej nebo sádlo na smažení
Postup Zelníky s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve nakrájíme maso na drobné kousky. Lehce je osolíme a poprášíme česnekem. Zelí nasekáme na jemno, brambor nastrouháme na hrubo
K připraveným surovinám přidáme maso, vejce, koření, mléko a mouku přidáváme postupně do požadované hustoty. Těsto by mělo být jako na bramborák.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a lžíci klademe placičky. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.