Výtečné řezy - bezlepkové
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 2 hrnky (2 dcl) mouky Jizerka
- 1 cukru písek
- 1/2 rozpuštěné Hery
- 1 bílý jogurt
- 3 vejce
- 1 prášek do pečiva
- Na krém:
- 1 šlehačka 33%
- 1 vanilkový pudink bez vaření Dr.Oetker
- 1 jahodový kompot
- 1 vanilkový cukr
Postup Výtečné řezy - bezlepkové
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů.
Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu (nemusíme).
Suroviny na krém dáme do mísy, prošleháme metličkami - zhoustne a krém je hotov.
Piškot rozkrojíme podélně napůl, dáme půlku krému, přiklopíme druhou půlkou těsta, aby nám kulaté rohy lícovaly, natřeme druhou půlku krému.
Uděláme ozdobné vroubky vidličkou a dáme do druhého dne do lednice. Krájíme na úzké řezy - a olizujeme se.