Vepřová roláda plněná tatarákovou fáší
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřového masa od žeber na roládu
- 300 g syrové hovězí maso
- worchester
- sůl
- pepř
- žloutek
- česnek
- cibule
- 1 hrnek vařené rýže
- 1 kelímek zakysané smetany
- cibule
- sůl
- pepř
- mletá paprika
- hladká mouka
Postup Vepřová roláda plněná tatarákovou fáší
Postup přípravy receptu
-
Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a opepříme.
Na rozprostřené okořeněné maso položíme váleček tatarákové směsi do které jsme krátce před tím vmíchali hrnek uvařené rýže. Váleček hovězí směsi posypeme nasekanými listy medvědího česneku.
Naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.
Výslednou roládu na povrchu potřeme mletou červenou paprikou. Roládu dáme péct na plech podlitou vývarem společně s nahrubo nakrájenou cibulí na 90 minut.
Pečeme přiklopené cca 90 minut a ke konci nezakryté pro barvu. Šťávu z výpečku propasírujeme, zahustíme lžící mouky a 10 minut nechat provařit.
Na závěr zjemníme zakysanou smetanou. Příloha rýže nebo vařený či opékaný brambor.