Vepřová roláda plněná tatarákovou fáší

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřového masa od žeber na roládu
300 g syrové hovězí maso
worchester
sůl
pepř
žloutek
česnek
cibule
1 hrnek vařené rýže
1 kelímek zakysané smetany
cibule
sůl
pepř
mletá paprika
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového masa od žeber rozprostřeme, osolíme a opepříme.

  2. Na rozprostřené okořeněné maso položíme váleček tatarákové směsi do které jsme krátce před tím vmíchali hrnek uvařené rýže. Váleček hovězí směsi posypeme nasekanými listy medvědího česneku.

  3. Naplněný plát pevně převážeme režnou nití a pořádně zatáhneme.

  4. Výslednou roládu na povrchu potřeme mletou červenou paprikou. Roládu dáme péct na plech podlitou vývarem společně s nahrubo nakrájenou cibulí na 90 minut.

  5. Pečeme přiklopené cca 90 minut a ke konci nezakryté pro barvu. Šťávu z výpečku propasírujeme, zahustíme lžící mouky a 10 minut nechat provařit.

  6. Na závěr zjemníme zakysanou smetanou. Příloha rýže nebo vařený či opékaný brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!