Rybí kuličky vařené v rajčatové omáčce
Recepty, RybySuroviny
- Omáčka
- 3 jemně nasekané stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 větší rajčata oloupaná a nasekaná nebo konzerva oloupaných nakrájených rajčat
- 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- 1 chilli paprička
- Rybí kuličky
- 500 g filetu z kapra
- 4 polévkové lžíce strouhanky
- 1 vejce
- 1/4 lžičky mletého zázvoru
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl
- pepř
- 3 lžíce nasekané petrželky
Postup Rybí kuličky vařené v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Omáčka - v kastrolu osmažte na oleji česnek, přidejte rajčata, rajčatový protlak, ochuťte cukrem, solí, přidejte chilli papričku, přilejte asi půl litru vody a přiveďte k varu.
Během vaření omáčku ochutnávejte, pokud je dost ostrá, chilli papričku odstraňte, případně podle chuti omáčku dochuťte.
Rybí kuličky – rybí maso pomelte, smíchejte s ostatními přísadami, dochuťte podle svého a vypracujete tužší těsto.
Lžičkou odebírejte kousky a vytvořte menší kuličky.
Rybí kuličky vložte do vroucí omáčky a 20 až 25 minut vařte. Během vaření občas promíchejte. Příloha – doporučena rýže.