Rybí kuličky vařené v rajčatové omáčce

Recepty, Ryby

Suroviny

Omáčka
3 jemně nasekané stroužky česneku
2 polévkové lžíce oleje
2 větší rajčata oloupaná a nasekaná nebo konzerva oloupaných nakrájených rajčat
3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce cukru (nebo podle chuti)
1 chilli paprička
Rybí kuličky
500 g filetu z kapra
4 polévkové lžíce strouhanky
1 vejce
1/4 lžičky mletého zázvoru
špetka nastrouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
3 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Omáčka - v kastrolu osmažte na oleji česnek, přidejte rajčata, rajčatový protlak, ochuťte cukrem, solí, přidejte chilli papričku, přilejte asi půl litru vody a přiveďte k varu.

  2. Během vaření omáčku ochutnávejte, pokud je dost ostrá, chilli papričku odstraňte, případně podle chuti omáčku dochuťte.

  3. Rybí kuličky – rybí maso pomelte, smíchejte s ostatními přísadami, dochuťte podle svého a vypracujete tužší těsto.

  4. Lžičkou odebírejte kousky a vytvořte menší kuličky.

  5. Rybí kuličky vložte do vroucí omáčky a 20 až 25 minut vařte. Během vaření občas promíchejte. Příloha – doporučena rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!