Špagetová dýně s mletým masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 špagetová dýně
500 g mletého masa
1 rajčatové pyré nebo šťáva
1 cibule
olej
sůl
pepř
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). Cca 800 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a 5 min restujeme.

  3. Potom nalejeme šťavu, osolíme, okoreníme a zakryté dusíme 30 minút.

  4. Pridáme prelisovaný cesnak, bazalku a necháme ešte 5 min zakryté stáť.

  5. Teplé špagety“ prelejeme omáčkou a ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!