Rychlé pomerančové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g másla
- 140 g cukr krupice
- 270 g hladké mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce octa
- 60 g kandované pomerančové kůry
- 4 vejce
- pomerančová esence (nemusí být)
- Na polití:
- 200 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- Citronová poleva:
- 100 g cukr moučka
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce vroucí vody
Postup Rychlé pomerančové řezy
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do hladké pěny, postupně přidáme po jednom žloutky, pak ocet a esenci.
Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru do tuhého sněhu a společně s moukou promíchanou s práškem do pečiva lehce vmícháme do utřené máslové směsi.
Nakonec přimícháme kandovanou pomerančovou kůru pokrájenou na drobné kousky a těsto rozetřeme do pekáčku či na plech tak 25x30 cm.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 30 min. Zkoušíme špejlí, až se přestane lepit.
Po vyjmutí z trouby pokropíme čerstvou pomerančovou šťávou a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme citronovou polevu tak, že všechny ingredience utřeme nebo našleháme dohladka.
Hustou polevu lžící naneseme ozdobně na upečené řezy a můžeme ještě posypat pomerančovým cukrem či strouhanou pomerančovou kůrou.