Jamajo
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g vyzrálých jahod (a 4 celé na dozdobení)
- 1 zakysaná smetana
- 1 vanička tvarohu
- 2 PL přírodního cukru
- pár lístků máty
- 1 ČL moučkového cukru
- 1/2 balení želatinového ztužovače
- limetka
Postup Jamajo
Postup přípravy receptu
-
Očištěné jahody nakrájíme na malé kostky, smícháme s přírodním cukrem a zakapeme limetkou. Přidáme nakrájené lístky máty.
Zakysanou smetanu a tvaroh promícháme, přidáme 1 ČL moučkového cukru a 1/2 bal gelatinového ztužovače a pečlivě vyšleháme.
Krémem pak částečně zaplníme pohárky, přidáme jahody a nahoru krém. Dozdobíme celou jahodou.