Bezlepková granola

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 hrnek bezlepkových ovesných vloček
1 PL javorového sirupu
2 PL medu
2 PL ghee
1 PL oleje (slunečnicového)
hrst mandlových lupínků
vanilkový cukr
1 rovná KL skořice
1 rovná KL soli
1 hrst sušených brusinek
semínka dle chuti (sezamová, slunečnicová, lněná, konopná)

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme vločky, mandle, skořici, vanilkový cukr a sůl.

  2. Sirup, med, ghee a olej dobře promícháme a smícháme se zbytkem surovin. Rukou dobře zpracujeme.

  3. Na plech dáme pečící papír, směs rozprostřeme a pečeme na 160°C, cca 1/2 hodiny, až je směs zlatohnědá. Po 15-ti minutách ji promícháme a pak ještě jednou, před koncem pečení.

  4. Po upečení dáme vychladnout. Přimícháme brusinky (jinak by při pečení zhořkly) a plníme do sklenice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!