Pomalená kližka s červenou rýží

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

400 g hovězí kližky
1 cibule
3 malé stroužky česneku
čerstvý rozmarýn
libeček
bazalka dle chuti
špetka mletého nového koření
pepř
chilli vloček
sůl dle chuti
sladká a uzená paprika - špetka
2 papriky (bílá a oranžová)
200 g červené rýže
tuk do hrnce
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Na zpěněné cibuli a česneku (obojí nakrájené na plátky) orestujeme maso. Buď v hrnci, nebo vedle na pánvi, ne každý PH se může použít na plotně.

  2. Papriku nakrájíme na kousky. Do hrnce na směs cibule, česneku a masa vložíme papriku nakrájenou na kousky. Okořeníme, podlijeme a pomalíme na 2.stupni 2 hodiny.

  3. Vsypeme rýži a pomalíme ještě 30 minut. Vypneme a necháme dojít. Rýži samozřejmě můžeme uvařit i zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!