Pomalená kližka s červenou rýží
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 400 g hovězí kližky
- 1 cibule
- 3 malé stroužky česneku
- čerstvý rozmarýn
- libeček
- bazalka dle chuti
- špetka mletého nového koření
- pepř
- chilli vloček
- sůl dle chuti
- sladká a uzená paprika - špetka
- 2 papriky (bílá a oranžová)
- 200 g červené rýže
- tuk do hrnce
- voda nebo vývar
Postup Pomalená kližka s červenou rýží
Postup přípravy receptu
-
Na zpěněné cibuli a česneku (obojí nakrájené na plátky) orestujeme maso. Buď v hrnci, nebo vedle na pánvi, ne každý PH se může použít na plotně.
Papriku nakrájíme na kousky. Do hrnce na směs cibule, česneku a masa vložíme papriku nakrájenou na kousky. Okořeníme, podlijeme a pomalíme na 2.stupni 2 hodiny.
Vsypeme rýži a pomalíme ještě 30 minut. Vypneme a necháme dojít. Rýži samozřejmě můžeme uvařit i zvlášť.