Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert
Recepty, PřílohySuroviny
- 320 g staršího pečiva
- 2 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 50 ml rozpuštěného vlažného másla
- 150 ml vlažného plnotučného mléka
- nasekaná zelená petrželka
- 30 g hrubé mouky
- trochu soli
Postup Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert
Postup přípravy receptu
-
Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.
V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.
Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.
Troubu předehřejeme na 200°C.
Knedliky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.