Pizza jako z pizzerie - nejjednodušší a nejlepší
Recepty, PizzySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 50 ml rostlinného oleje
- 250 ml vody
- 2,5 lžičky sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce soli
- Dle chuti na pizzu:
- kečup nebo rajský protlak
- 40 dkg šunkového salámu
- 1 Hermelín
- 40 dkg tvrdého sýra
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 větší balení kukuřice ve sladkoslaném nálevu (Bonduelle je nejlepší)
- 100 g oliv v nálevu
- feferonky
- oregano, majoránka nebo italské (provensálské) bylinky
- špetka soli
Postup Pizza jako z pizzerie - nejjednodušší a nejlepší
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme všechny suroviny, lehce zamícháme vařečkou a zpracujeme ručně těsto (cca 5 min). Těsto hned rozdělíme na 3 díly (budeme mít 3 pizzy) a rozválíme bez kynutí (nebo můžete nechat nakynout cca 30 min) na válu na 3 mm hrubo. Přehodíme ho přes plech a pak radýlkem ořežeme na krásný kulatý tvar.
Těsto potřeme kečupem (dávám 3 lžíce kečupu příp. protlaku na 1 pizzu), osolíme.
Na těsto dáme šunku, naskládáme nakrájený Hermelín, posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem, přidáme nakrájenou cibuli, protlačíme stroužek česneku přes lis, dále přidáme feferony, kukuřici, olivy a nakonec posypeme oreganem nebo majoránkou popř. italskými bylinkami. Sýr nedávám nakonec, aby to hezky vypadalo a lépe chutnalo.
Pečeme v troubě na 250°C 7 až 8 minut. Nepečeme víc, když to tam necháte do hněda, tak to bude jak beton.