Květáková omáčka
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 většího květáku
- 1 palice česneku
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- 1/2 hrnku parmazánu (minimálně)
- sůl
- pepř
Postup Květáková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Celou paličku česneku nahoře trošku seřízněte, zakápněte olejem a dobře zabalenou do alobalu upečte - asi 30 minut na 180 st.C.
Květák rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě do měkka. Pak jej - trochu zchladlý - přemístěte do mixovací nádoby.
Do mixéru vložte i upečené vyloupnuté stroužky česneku, půl hrnku vývaru a sýr. Sýrem nemusíte šetřit. Vše umixujte do hladka. Osolte a opepřete dle chuti.
Skladujte v uzavřené sklenici v lednici. Použití je velmi široké. Je ideální na těstoviny, k pečenému masu, k zelenině, při grilování.......