Máslové kuřecí s pepřovou omáčkou a pappardelle

Recepty, Minutky

Suroviny

1/2 kg kuřecího masa bez kůže (prsa)
1 velká hrst nasekané petrželové natě plocholisté
1 Rama Cremefine 250 ml
3 barevný pepř s citronem
50 g másla
sůl
Parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na krátké nudličky. Maso osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem a přidáme najemno nasekané čerstvé lístky plocholisté petrželové natě. Vše společně dobře promícháme, a vložíme ihned do rozpálené pánve a zprudka opečeme.

  2. Jakmile je maso opečené, tak ho zalijeme pepřovou omáčkou a společně promícháme s masem, čímž nám vznikne menší tedy ideální množství omáčky.

  3. Do vařící osolené vody vložíme kvalitní nejlépe italské těstoviny – pappardelle, které vaříme 2-3 minuty, slijeme z uvařených těstovin vodu a ihned servírujeme do hlubokého talíře. Kuřecí maso s omáčkou klademe na těstoviny a lehce posypeme čerstvě strouhaným parmezánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!