Máslové kuřecí s pepřovou omáčkou a pappardelle
Recepty, MinutkySuroviny
- 1/2 kg kuřecího masa bez kůže (prsa)
- 1 velká hrst nasekané petrželové natě plocholisté
- 1 Rama Cremefine 250 ml
- 3 barevný pepř s citronem
- 50 g másla
- sůl
- Parmezán
Postup Máslové kuřecí s pepřovou omáčkou a pappardelle
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na krátké nudličky. Maso osolíme a zalijeme rozpuštěným máslem a přidáme najemno nasekané čerstvé lístky plocholisté petrželové natě. Vše společně dobře promícháme, a vložíme ihned do rozpálené pánve a zprudka opečeme.
Jakmile je maso opečené, tak ho zalijeme pepřovou omáčkou a společně promícháme s masem, čímž nám vznikne menší tedy ideální množství omáčky.
Do vařící osolené vody vložíme kvalitní nejlépe italské těstoviny – pappardelle, které vaříme 2-3 minuty, slijeme z uvařených těstovin vodu a ihned servírujeme do hlubokého talíře. Kuřecí maso s omáčkou klademe na těstoviny a lehce posypeme čerstvě strouhaným parmezánem.