Dobrý domácí ochucený kečup
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg dobře vyzrálých rajčat
- 250 g jablek
- 300 g lilku
- 250 g cibule
- 150 g krystalového cukru
- 30 g soli
- 5 lžic octa
- 5 hřebíčků
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté skořice
Postup Dobrý domácí ochucený kečup
Postup přípravy receptu
-
Očištěná rajčata, jablka, cibule a lilek pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny.
Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí.
Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.