Kakaová buchta aneb pokus o brownies bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1,5 hrnku univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
0,5 hrnku hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
1/2 hrnku neslazeného kakaa na vaření
3/4 hrnku cukru (může být i více, sladím úmyslně málo)
1/2 hrnku oleje
2 hrnky najemno nastrouhané cukety
špetka soli
50 g nahrubo nasekané hořké čokolády bez mléka
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 hrnku sekaných ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve opatrně promícháme mouky s kakaem, cukrem a solí.

  2. Poté přidáme olej, cuketu, vanilkový extrakt a ručním šlehačem prošleháme. Je-li těsto příliš tuhé (záleží na vodnatosti cukety), naředíme jej trochou vody.

  3. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy.

  4. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Hotovou buchtu necháme krátce vychladnout na plechu a vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!