Kakaová buchta aneb pokus o brownies bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1,5 hrnku univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
- 0,5 hrnku hladké čirokové mouky (Adveni Medical)
- 1/2 hrnku neslazeného kakaa na vaření
- 3/4 hrnku cukru (může být i více, sladím úmyslně málo)
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky najemno nastrouhané cukety
- špetka soli
- 50 g nahrubo nasekané hořké čokolády bez mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku sekaných ořechů
Postup Kakaová buchta aneb pokus o brownies bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Nejprve opatrně promícháme mouky s kakaem, cukrem a solí.
Poté přidáme olej, cuketu, vanilkový extrakt a ručním šlehačem prošleháme. Je-li těsto příliš tuhé (záleží na vodnatosti cukety), naředíme jej trochou vody.
Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Hotovou buchtu necháme krátce vychladnout na plechu a vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.