Kuřecí srdíčka s Hokkaido

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích srdíček
200 g dýně(čistá váha se slupkou bez semínek a pavučinky)
50 g špeku
1 středně velká cibule
1 lžička celého kmínu
1 lžíci oleje pod cibulku se špekem
1 plátek másla pod dýni
200 ml horké vody
1 kostka zeleninového bujónu(kdo nechce,použije trochu soli)
3 velké stroužky česneku
1 limetková šťáva
limetková kůra (nastrouhaná)
2 lžíce nakrájeného libečku
na špičku nože mletého pepře
1 lžička Solamylu rozmíchaná ve 100 ml studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka opláchneme, popřípadě očistíme od tučných kousků.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na tenké nudličky a společně s kmínem dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění cibule.

  3. Přidáme srdíčka, prudce orestujeme a podlijeme 200ml vody. Rozdrobíme zeleninovou kostku, nebo pouze osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.

  4. Od doby varu vaříme na slabém plameni 30-35 minut.

  5. Mezitím 1 stroužek česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající 2 stroužky nakrájíme na tenké plátky a necháme je v pánvi na rozehřátém másle lehce rozvonět. Přidáme kůru z limetky, na drobné kostičky nakrájenou dýni a limetkovou šťávu.

  6. Na slabém plameni restujeme cca 10 minut tak, aby byla dýně na skus. Pokud je třeba, během restování zakápneme trochou vody, aby se dýně nepřichytla.

  7. Do hrnce k měkkým srdíčkům přidáme dýni, prolisovaný česnek, solamyl s vodou a pepř. Necháme 2 minuty přejít varem. Vmícháme libeček, podle potřeby dochutíme a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale můžeme podávat pouze s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!