Kuřecí srdíčka s Hokkaido
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g kuřecích srdíček
- 200 g dýně(čistá váha se slupkou bez semínek a pavučinky)
- 50 g špeku
- 1 středně velká cibule
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžíci oleje pod cibulku se špekem
- 1 plátek másla pod dýni
- 200 ml horké vody
- 1 kostka zeleninového bujónu(kdo nechce,použije trochu soli)
- 3 velké stroužky česneku
- 1 limetková šťáva
- limetková kůra (nastrouhaná)
- 2 lžíce nakrájeného libečku
- na špičku nože mletého pepře
- 1 lžička Solamylu rozmíchaná ve 100 ml studené vody
Postup Kuřecí srdíčka s Hokkaido
Postup přípravy receptu
-
Srdíčka opláchneme, popřípadě očistíme od tučných kousků.
Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na tenké nudličky a společně s kmínem dáme do papiňáku na rozehřátý olej orestovat do zrůžovění cibule.
Přidáme srdíčka, prudce orestujeme a podlijeme 200ml vody. Rozdrobíme zeleninovou kostku, nebo pouze osolíme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí.
Od doby varu vaříme na slabém plameni 30-35 minut.
Mezitím 1 stroužek česneku prolisujeme a odložíme stranou. Zbývající 2 stroužky nakrájíme na tenké plátky a necháme je v pánvi na rozehřátém másle lehce rozvonět. Přidáme kůru z limetky, na drobné kostičky nakrájenou dýni a limetkovou šťávu.
Na slabém plameni restujeme cca 10 minut tak, aby byla dýně na skus. Pokud je třeba, během restování zakápneme trochou vody, aby se dýně nepřichytla.
Do hrnce k měkkým srdíčkům přidáme dýni, prolisovaný česnek, solamyl s vodou a pepř. Necháme 2 minuty přejít varem. Vmícháme libeček, podle potřeby dochutíme a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, ale můžeme podávat pouze s pečivem.