Ryba pod peřinkou
Recepty, RybySuroviny
- 300 g ryby- podle chuti- já měla filé z tresky
- hladkou mouku
- koření na ryby
- olivový olej
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce strouhaného sýra Eidam (Gouda nebo uzený)
- 1/2 velké kapie
- 1 větší rajče
- kousek pórku nebo naťovou cibulku
- 100 ml smetany
- sůl
- grilovací koření
- uzená paprika
Postup Ryba pod peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme strouhanku, necháme vychladnout a pak smícháme se sýrem.
Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby, obalíme v mouce, opečeme na oleji a přendáme do zapékací misky.
Na oleji krátce podusíme nakrájenou zeleninu,osolíme, můžeme okořenit, pak ji nandáme na rybu, posypeme strouhankou se sýrem a přelijeme smetanou. Já ještě posypala uzenou paprikou.
Zbytek zeleniny dáme mezi rybu.
Misku zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby asi na 20- 30 minut.