Bramborový salát s ředkvičkami
Recepty, SalátySuroviny
- 500 g vařených brambor
- 250-300 g ředkviček
- 1 větší červená cibule
- 100 g majonézy nebo zakysané smetany
- 20 g hořčice plnotučné nebo dijonské
- sůl
- pepř mletý
- lák z okurek nebo feferonek
Postup Bramborový salát s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Vařené, oloupané, vychladlé brambory pokrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme oloupanou červenou cibuli pokrájenou na slabé plátky nebo půlplátky a ředkvičky, pokrájené buď na plátky nebo kostičky. Osolíme a opepříme, promícháme.
Majolku nebo zakysanku (nebo jejich kombinaci) promícháme s hořčicí a dle potřeby zředíme lákem. Pak vlijeme do bramborovo-ředkvičkového salátu, promícháme a můžeme podávat.
Podáváme buď samostatně, kdy na talíři můžeme salát doplnit čtvrtinkami vařených vajec, nebo salát podáváme ke smaženým nebo grilovaným pokrmům (řízky, tvarůžky, karbanátky, steaky...)