Tvarohové bulky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 ml mléka
21 g droždí (1/2 kostky)
1 měkký tvaroh
1 balení směsi na České buchty
125 g Hery
špetka soli
lžička cukru krystal
1 vejce
směs semínek (není nutné)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme mléko, nastrouhanou změklou Heru, tvaroh, špetku soli, vsypeme směs na buchty a nahoru rozdrobíme droždí.

  2. Posypeme cukrem a spustíme na programu Těsto vše vymíchat a vykynout.

  3. Poté těsto rozdělíme na 15 kousků, z nich na plech děláme placatější bulky, necháme ještě 10min. překynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka a posypeme libovolně semínky (možno i strouhaným sýrem).

  4. Pečeme na cca 150-160°C v předehřáté troubě.

  5. Pro nemajitele pekáren je postup následující: z mléka, trochy mouky, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, ten poté smícháme se směsí na buchty, solí, Herou a tvarohem a vše necháme v míse vykynout, pak již postupujeme stejně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!