Tvarohové bulky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 ml mléka
- 21 g droždí (1/2 kostky)
- 1 měkký tvaroh
- 1 balení směsi na České buchty
- 125 g Hery
- špetka soli
- lžička cukru krystal
- 1 vejce
- směs semínek (není nutné)
Postup Tvarohové bulky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme mléko, nastrouhanou změklou Heru, tvaroh, špetku soli, vsypeme směs na buchty a nahoru rozdrobíme droždí.
Posypeme cukrem a spustíme na programu Těsto vše vymíchat a vykynout.
Poté těsto rozdělíme na 15 kousků, z nich na plech děláme placatější bulky, necháme ještě 10min. překynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem s trochou mléka a posypeme libovolně semínky (možno i strouhaným sýrem).
Pečeme na cca 150-160°C v předehřáté troubě.
Pro nemajitele pekáren je postup následující: z mléka, trochy mouky, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, ten poté smícháme se směsí na buchty, solí, Herou a tvarohem a vše necháme v míse vykynout, pak již postupujeme stejně.