Blumový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml mléka
30 g droždí
80 g třtinového cukru
100 g másla
2 vejce
125 g hladké celozrnné pšeničné mouky
125 g hrubé mouky
2 hrstičky plátkových mandlí
14 blum
1 BIO vanilkový cukr
lžička skořice

Postup přípravy receptu

  1. Asi polovinu mléka odlejeme do mističky a přidáme droždí se lžící cukru, rozmícháme a dáme na teplé místo kynout.

  2. Mezitím nakrájíme máslo na menší kousky a dáme do mísy, přisypeme zbytek cukru, vejce, mléko a mouku. Ušleháme ručním šlehačem.

  3. Vlijeme kvásek a vypracujeme řidší těsto. To pak ještě necháme kynout 30 minut.

  4. Mezitím si omyjeme, přepůlíme a vypeckujeme blumy.

  5. Předehřejeme troubu na 170 stupnů a vytřeme si plech, na něj dáme polovinu těsta, naskládáme blumy, zasypeme mandlemi, vanilkovým cukrem a skořicí.

  6. Pokryjeme druhou polovinou těsta a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!