Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

0,75 kg vepřové plece
2 dcl mléka
2 větší cibule
sůl
pepř
2 lžíce oleje
1 lžíce mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a na oleji zprudka ze všech stran orestujeme. Poté podlijeme mlékem, zasypeme kolečky cibule a dusíme na sporáku přikryté cca 1 hodinu na min. plameni, pozor, aby mléko nepřekypělo, mělo by se jen tak táhnout, ne prudce vařit.

  2. Poté přendáme hrnec i s masem do trouby a pečeme další hodinu, z toho ½ hod. přikryté (např. alobalem, pokud (není k dispozici vhodná ohnivzdorná poklička), ½ hod. odkryté. Průběžně podlíváme mléčným výpekem.

  3. Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple. Sos lehce zaprášíme moukou, provaříme, rozmixujeme, příp. trochu naředíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!