Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli
Recepty, Vepřové masoPostup Vepřová plec dušená, pečená v mléce a cibuli
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme a na oleji zprudka ze všech stran orestujeme. Poté podlijeme mlékem, zasypeme kolečky cibule a dusíme na sporáku přikryté cca 1 hodinu na min. plameni, pozor, aby mléko nepřekypělo, mělo by se jen tak táhnout, ne prudce vařit.
Poté přendáme hrnec i s masem do trouby a pečeme další hodinu, z toho ½ hod. přikryté (např. alobalem, pokud (není k dispozici vhodná ohnivzdorná poklička), ½ hod. odkryté. Průběžně podlíváme mléčným výpekem.
Upečené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a udržujeme v teple. Sos lehce zaprášíme moukou, provaříme, rozmixujeme, příp. trochu naředíme.