Kuřecí srdíčka nadivoko
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1000 g kuřecích srdíček
- 2 červené cibule
- 1000 ml kuřecího vývaru
- 150 g uzené slaniny
- 1 mrkev, petržel, ¼ celeru
- 150 g zmražených fazolek
- 100 g zmraženého hrášku
- hladká mouka
- 1 zakysaná smetana (250 ml)
- 2-3 kuličky celého pepře
- sůl
- šťáva z citronu
- oregano, tymián
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- hladká mouka
Postup Kuřecí srdíčka nadivoko
Postup přípravy receptu
-
Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule. Přidáme lístky oregana a tymiánu. Orestujeme. Z kuřecích srdíček odstraníme tučné částí a srdíčka přepůlíme. Propláchneme vodou a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině.
Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Zeleninu i koření po této době vyjmeme. Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a přidáme zpět do nádoby.
K zahuštění rozkvrdláme 1 a půl lžíce hladké mouky v zakysané smetaně se sosem z kuřecích srdíček a vlijeme do nádoby. Vaříme cca 12 minut. K srdíčkům přidáme povařit povolené (zmražené) fazolky a hrášek. Povaříme ještě cca 5 minut. Ochutíme šťávou z citronu, osolíme a opepříme podle potřeby. Podáváme s knedlíkem.