Bramborový salát i na chlebíčky s řapíkatým celerem, jablky a hráškem
Recepty, SalátySuroviny
- 2000 g brambor
- 3 mrkve
- 2 cibule
- 3 vejce
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 2 jablka
- 1 hrnek (250 ml) sterilovaného hrášku
- 6 PL majonézy light
- 2 PL tatarské omáčky
- trochu medu (podle každého)
- 2 PL hořčice
- 1 červená paprika
Postup Bramborový salát i na chlebíčky s řapíkatým celerem, jablky a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Oloupeme a pokrájíme na kostičky. Očistíme a uvaříme i mrkev, kterou pak také nakrájíme na kostičky, stejně jako okurky a cibuli.
Papriku omyjeme, spaříme, stáhneme slupku, nakrájíme na větší kousky a vložíme na půl hodiny do láku z okurek. Řapíkatý celer očistíme od dutých vláken a pokrájíme na velmi drobné kostičky.
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky až těsně před vložením do salátu, aby nezhnědla.
Ve větší míse vše smícháme, přidáme sterilovaný hrášek, tatarskou omáčku, majolku a hořčici. Zamícháme, podáváme, jako salát i mažeme na veky. Podáváme s řízkem, rybou nebo klobásou.