Žemlovka (zemlbába) naslano

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 toustového chleba (nebo 1 veka)
1/4 l mléka
1 rozšlehané vejce
máslo
2 rajčata (nebo malá sklenička nakládaných sušených rajčátek)
4 papriky
100 g Goudy (nebo Eidamu)
100 g šunky
100 g másla
2 lžíce hladké mouky
1/2 kostky zeleninového Masoxu
1/4 l mléka
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na kolečka a papriky na proužky. Nakrájíme také šunku a sýr.

  2. Připravíme pekáček vymazaný máslem a dáme do něj toustový chléb namočený v mléce s rozšlehaným vejcem.

  3. Uděláme bylinkovou bešamelovou omáčku. Z rozpuštěného másla a hladké mouky připravíme jíšku, přidáme pažitku, mléko, Masox, pepř a sůl a mícháme, dokud se nevytvoří hladký bešamel.

  4. Chléb proložíme paprikou, rajčaty, šunkou i sýrem a zalijeme celé bešamelem.

  5. Zapékáme v troubě při 170 °C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!