Habešan
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 175 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 PL medu
- 1 PL rumu
- 1/2 kL jedlé sody
- 1/2 kL koření do perníku(pomleté skořice,badyán,hřebíček,nové koření)
- na náplň:
- švestková povidla smíchaná
- 1 PL rumu
- mletá skořice na posyp
- 100 g lískových ořechů
Postup Habešan
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odležet. Rozdělíme na dva díly, které rozválíme jako štrůdl. Pomažeme je pořádně povidly a lehce poprášíme skořicí.
Lískové ořechy necháme na 10-15 minut v troubě na 100°C, aby se více uvolnilo ořechové aróma. Pak je posekáme na hrubo (používám houpačku na bylinky). Ořechovou drtí posypeme povidla a zavineme. Pečeme na 180°C dozlatova.