Filé se zeleninou a bambusovými výhonky
Recepty, RybySuroviny
- 3 ks mraženého filé z tresky
- 1 mrkev
- 1/2 menšího pórku
- 1 plechovka bambusových výhonků
- 1 žlutá paprika
- hrstička hub (žampiony nebo směs různých hřibovitých hub)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce balzamicového octa s bazalkou
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička solamylu
- špetka sušeného zázvoru
- rýže
Postup Filé se zeleninou a bambusovými výhonky
Postup přípravy receptu
-
Napůl rozmrazené filé nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a škrabkou dále děláme slabé proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Papriku na proužky 3x2 cm. Houby nakrájíme na plátky.
Vše smícháme spolu s cezenými bambusovými výhonky z plechovky. Zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, balzam. octa a oleje. Promícháme. Necháme cca 30 min odležet.
Poté zálivku slejeme a směs dusíme na pánvi.
Nakonec vmícháme scezenou zálivku spolu s 1 lžickou bramborového škrobu. Necháme zesklovatět.
Nakonec můžeme přidat na zjemnění trošku másla. Příloha rýže. Obměna: místo filé: krůtí nebo kuřecí prsní řízek.