Filé se zeleninou a bambusovými výhonky

Recepty, Ryby

Suroviny

3 ks mraženého filé z tresky
1 mrkev
1/2 menšího pórku
1 plechovka bambusových výhonků
1 žlutá paprika
hrstička hub (žampiony nebo směs různých hřibovitých hub)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce balzamicového octa s bazalkou
1 lžíce oleje
1 lžička solamylu
špetka sušeného zázvoru
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Napůl rozmrazené filé nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a škrabkou dále děláme slabé proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Papriku na proužky 3x2 cm. Houby nakrájíme na plátky.

  2. Vše smícháme spolu s cezenými bambusovými výhonky z plechovky. Zalijeme zálivkou ze sojové omáčky, balzam. octa a oleje. Promícháme. Necháme cca 30 min odležet.

  3. Poté zálivku slejeme a směs dusíme na pánvi.

  4. Nakonec vmícháme scezenou zálivku spolu s 1 lžickou bramborového škrobu. Necháme zesklovatět.

  5. Nakonec můžeme přidat na zjemnění trošku másla. Příloha rýže. Obměna: místo filé: krůtí nebo kuřecí prsní řízek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!