Pikantní talířek
Recepty, PomazánkySuroviny
- 400 g Nivy
- 1/8 másla (125 g)
- 1 střední cibule
- trocha piva na rozředění
- 1 lžička pálivé papriky nebo chilli koření
- 1 lžíce pálivé hořčice (Orient, Dijon....)
- pažitka
- vlašské ořechy
- naložená kapie
Postup Pikantní talířek
Postup přípravy receptu
-
Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme.
Výsledná hmota musí mít pevnější konzistenci, aby držela tvar. Rozdělíme na dva dezertní talířky, uhladíme na ploché kopečky po celé ploše talířků, povrch rozdělíme proužky kapií na čtyři části a pokryjeme půlkami jader vlašských ořechů.
Necháme uležet, podáváme s nakrájenými kolečky rohlíků, každý si maže podle chuti.