Zeleninová polévka s bazalkou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 malé pórky bílá část pouze
- 1 velký brambor (oloupaný)
- 1 menší cibule
- 2 stonky celeru
- 1 střední cuketa
- 12 zelené fazolky
- 2 středně velké oloupané mrkve
- 6 lžic olivového oleje
- 3 lžíce vody
- 2 litry kuřecího vývaru
- špetku tymiánu
- 1/2 bobkového listu
- 4 až 6 zralých oloupaných rajčat
- 4 stroužky česneku
- 30 čerstvých listů bazalky omyté a osušené
- sůl
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- několik kapek Tabasco omáčky
Postup Zeleninová polévka s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Pórek, brambory, cibule, celer, cuketa, fazolové lusky, mrkev nakrájíme na malé kostičky.
Do hrnce na polévku, dáme 3 lžíce olivového oleje s vodou. Přidejte zeleninu a osmahneme na mírném ohni, dokud všechna voda se neodpaří.
Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vařit na mírném varu po dobu 30 minut.
Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme rajčata, bazalku, česnek, a zbývající 3 lžíce olivového oleje. Mixujeme až do pyré.
Vmícháme pyré dovařené polévky. Polévka se nesmí znovu vařit, podle chuti osolíme, opepříme a přidejte pár kapek Tabasca. Polévku podáváme teplou nebo studenou z mísy nebo jednotlivě v miskách.