Zeleninová polévka s bazalkou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 malé pórky bílá část pouze
1 velký brambor (oloupaný)
1 menší cibule
2 stonky celeru
1 střední cuketa
12 zelené fazolky
2 středně velké oloupané mrkve
6 lžic olivového oleje
3 lžíce vody
2 litry kuřecího vývaru
špetku tymiánu
1/2 bobkového listu
4 až 6 zralých oloupaných rajčat
4 stroužky česneku
30 čerstvých listů bazalky omyté a osušené
sůl
1/2 lžičky mletého černého pepře
několik kapek Tabasco omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Pórek, brambory, cibule, celer, cuketa, fazolové lusky, mrkev nakrájíme na malé kostičky.

  2. Do hrnce na polévku, dáme 3 lžíce olivového oleje s vodou. Přidejte zeleninu a osmahneme na mírném ohni, dokud všechna voda se neodpaří.

  3. Přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Vařit na mírném varu po dobu 30 minut.

  4. Mezitím v kuchyňském robotu rozmixujeme rajčata, bazalku, česnek, a zbývající 3 lžíce olivového oleje. Mixujeme až do pyré.

  5. Vmícháme pyré dovařené polévky. Polévka se nesmí znovu vařit, podle chuti osolíme, opepříme a přidejte pár kapek Tabasca. Polévku podáváme teplou nebo studenou z mísy nebo jednotlivě v miskách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!