Salát s cizrnou a mozzarellou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 červená cibule
- 1 konzerva cizrny, opláchnuté a okapané
- hrst čerstvé petrželky
- 1 červená paprika
- 1 oranžová paprika
- 1/2 salátové okurky
- 1/4 malé hlávky červeného zelí
- 1/4 pekingského zelí
- 1 balení mozzarelly
- Zálivka:
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 3 lžíce vinného octu
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička soli
- černý pepř čerstvě mletý - dle chuti
Postup Salát s cizrnou a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nakrájíme na jemné měsíčky. Dáme do misky s chladnou vodou a necháme ji namočenou. Zatímco připravujeme další ingredience, cibule změkne a zůstane skvělá chuť. Petrželku opláchneme a okapanou nasekáme. Cizrnu slijeme a necháme na sítu okapat.
Papriky očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky nebo kostičky. Okurku rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme, zelí nakrájíme na nudličky. Vše vložíme do větší salátové mísy, přidáme cizrnu, scezenou cibuli a petrželku. Dále přidáme na proužky nebo kostky nakrájenou mozzarellu (nebo můžeme použít nadrobený kozí sýr) a zlehka promícháme.
Z uvedených ingrediencí v misce metličkou nebo vidličkou prošleháme zálivku a přilijeme do mísy, dobře promícháme a necháme asi 30 minut v chladu. Vychlazený salát podáváme samotný nebo jako přílohu.