Thajský salát s hruškou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 velkou tvrdou hrušku
- 2 řapíky celeru
- polovina malé červené cibule
- zelená část 1 jarní cibulky
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 1 limetka
- 1 lžíce rýžového octu
- malou špetku soli
- malý kousek thajské chilli papričky
- čerstvý koriandr
Postup Thajský salát s hruškou
Postup přípravy receptu
-
Ovoce i zeleninu omyjeme a na papírové utěrce necháme oschnout. Hrušku rozkrojíme a vyndáme jádřinec. Pomocí škrabky nebo nože do misky nakrájíme hrušku na julienne nudličky, průběžně je prokapáváme limetkovou šťávou, aby nezhnědly. Naškrábeme nebo nakrájíme i řapíky a přidáme k hrušce.
Na jemném struhadle nastrouháme zázvor, červenou cibuli nakrájíme na hodně jemné měsíčky. Vše přidáme spolu se lžící rýžového octa do mísy a zlehka promícháme. Můžeme maličko přisolit, není to nutné, ale sůl zvýrazní sladkokyselou chuť.
Ihned podáváme v mističkách nebo na talířcích doplněné lehce jen malinko chilli, zelenou cibulkou a lístky koriandru.